Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Ödemelerimizin Güvenliği ve Gizliliği Nasıl Sağlanıyor?

Yeni nesil ödeme kaydedici cihazların ve bu cihazlar ile yapılan kartlı işlemlerin, gizliliğin ve güvenliğin sağlanarak yönetilmesi, satış raporlarının anlık olarak Gelir İdaresi Başkanlığı’na iletilmesi için Trusted Service Manager (TSM) yetkilendirilmiştir. Açılımı “Güvenlik Servis Sağlayıcı” olan TSM, Token Finansal Teknolojiler tarafından yeni nesil ÖKC’lerin yönetilmesinde, yazılım güncelleme süreçlerinde, parametre yükleme işlemlerinde ve GİB Merkezi ile iletişimde kullanılan terminallerdir. Biz de Token Finansal Teknolojiler olarak TSM merkezimiz ile işlemlerinizi güvenle yönetiyoruz.

Türkiye’nin ilk ve en büyük TSM merkezi ile 800 binin üzerinde yazar kasa POS cihazı üzerinde güvenli işlem yapılmasını sağlıyoruz. GİB standartlarına uygun TSM merkezimiz sayesinde her gün 6 milyondan fazla işlemi gizlilik ihlali olmadan, güvenli bir şekilde yönetiyoruz.

Türkiye'de birincil ve ikincil veri merkezleriyle servis veren sistemimiz için her yıl yapılan tatbikatları başarıyla tamamlıyor, sahip olduğumuz 4 farklı sertifika ile işletmelerin ödeme işlemlerini kesintisiz yürütmelerini sağlıyoruz. TSM merkezi yönetim sistemi politikamız doğrultusunda bu süreçte:

  • Güvenli ödeme terminallerimizi Kalite Politikamız ve TQM politikamızdan ödün vermeden geliştiriyor, güncel teknolojiler ile ürünlerimiz için yaşam döngüsünde sürdürülebilirlik sağlıyoruz.
  • 426 numaralı VUK tebliği, müşteri sözleşmeleri ve SLA gerekliliklerini yerine getiriyoruz.
  • Bilgilerin gizliliği ve bütünlüğü için ISO 27001 ve PCI - DSS standartlarının gerekliliklerini uyguluyoruz.
  • İş sürekliliği için ISO 22301 ve servis yönetimi için ISO 20000-1 standartlarına uygun yönetim sağlıyoruz.
  • TSM merkezi yönetim sistemimizi etkin bir şekilde işletebilmek adına gerekli kaynakları sağlıyor, çalışanlarımızın yetkinliğini artıracak bilinçlendirici faaliyetler düzenliyoruz.

Detaylı bilgi ve TSM Merkezi Yönetim Sistemleri politikamızı incelemek için tıklayın.

Token Uzman İçerik Yazarları

Yazar Avatarı

Token, 2018 yılında Koç Holding bünyesinde kurulmuştur. Token, Türkiye'nin lider ödeme sistemi platform sağlayıcısı olarak fiziksel ödeme cihazları ve dijital ödeme çözümleri sunar. Token’ın uzman yazar ekibi, ödeme sistemleri, finansal teknoloji, perakende çözümleri ve bankacılık gibi alanlarda kapsamlı bilgi birikimiyle güvenilir kaynaklardan analizler yaparak bilgilendirici içerikler üretir.