Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Satış Yazılımı/Ürün Satış Programı Nedir?

Dijitalleşme, geleneksel ticarette de işleri kolaylaştıran çözümleri beraberinde getiriyor. Perakende ürün ve hizmet satışı yapan işletmeler, satış yazılımları sayesinde satış süreçlerini önemli ölçüde kolaylaştırabiliyor. Peki, satışların kolay yapılmasını sağlayan ürün satış programı nedir ve nasıl çalışır?

Ürün Satış Programı Nedir?

Ürün satış programı; ürün listeleme, stok takibi, anlık satış takibi gibi özellikler sunan bir yazılımdır. Satış yazılımı olarak da bilinen bu yazılımların çevrimdışı (offline) ve bulut tabanlı çevrimiçi (online) olmak üzere iki farklı çeşidi vardır. Satış yazılımları barkodlu satış programı, saha satış programı, perakende satış programı ve mağaza satış programı gibi isimlerle de bilinir.

Temelinde hızlı bir şekilde satış yapmayı barındıran ürün satış yazılımı, satış sürecine etki eden birçok alan için farklı özellikler sunuyor. Bu yazılımlar satış sırasında satılan ürünleri, toplam tutarı ve ürünlerin fiyatlarını ayrı ayrı gösterebiliyor. Ayrıca işletme sahipleri stok durumu, kullanılan ödeme yöntemleri, toplam hasılat gibi bilgileri ürün satış programları üzerinden görebilir.

Ürün Satış Programı Nasıl Çalışır?

Ürün satış yazılımı, hafızasındaki ürünlerin satılmasını kayıt altında tutarak çalışır. Öncelikle satıcı tarafından yazılım içerisine ürünler eklenmelidir. Ürünler kategorilere ayrılarak isim, fiyat ve barkod bilgileriyle birlikte programa eklenir. Böylece program, satış sürecinde yönetimi kolaylaştıracak bilgilere sahip olur.

Satış sırasında satıcı, satılan ürünlerin barkodlarını okutarak ya da listeden ilgili ürünleri seçerek satış sürecini başlatır. Verilen bilgiler doğrultusunda satış yazılımı, müşterinin ödemesi gereken toplam tutarı gösterir. Satıcı ise müşterinin ödeme yöntemini program üzerinden seçerek süreci devam ettirir.

Ödeme alındıktan sonra işlem onaylanır ve yapılan satış raporlara yansır. Ayrıca kazanılan tutarı da gerekli raporlar için kayıt altına alır. Bulut tabanlı POS yazılımı olarak çalışan ürün satış programlarında ise satış sonrası fiş ve fatura kesme gibi fonksiyonlar bulunur.

Ürün Satış Yazılımı Nasıl Kullanılır?

Ürün Satış Yazılımı Nasıl Kullanılır?


Ürün satış programlarının kullanım süreci, sektöre göre değişiklik gösterebilir. Dolayısıyla kullanım konusunda detaylı bilgi için hizmet sağlayıcıdan destek almakta fayda vardır. Fakat satış yazılımlarında odak nokta işleri kolaylaştırmak olduğu için bu programların kullanımı da kolaydır. Basit bir arayüz üzerinden birkaç buton ile istenilen her işlem rahatlıkla yapılabilir.

Daha kolay bir kullanım deneyimi için ise POS üzerinde çalışan satış yazılımları tercih edilebilir. Doğrudan ödeme cihazı üzerinde çalışan bu yazılımlar, ek donanım ihtiyaçlarını ortadan kaldırır. Böylece aynı cihazdan hem satış yönetimi yapmak hem de ödeme almak mümkün olur.

Ürün Satış Yazılımı Kullanmanın Avantajları

Ürün satış yazılımı, işletmelere fayda sağlayan birçok özelliği içerisinde barındırır. Dolayısıyla işletmenizde, mağazalarınızda veya şubelerinizde ürün satış programı kullanmak size çeşitli avantajlar sunar. Ürün satış programı kullanarak elde edebileceğiniz avantajlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Manuel yöntemler yerine otomatikleştirilmiş bir sistem ile hızlı satış yapabilirsiniz.
  • Ürünlerinizi sisteme kolayca ekleyebilir, çıkarabilir veya düzenleyebilirsiniz.
  • Yaptığınız satışları anlık olarak kayıt altına alabilirsiniz.
  • Cironuzu günlük, haftalık, aylık ve yıllık periyotlarla hesaplayabilirsiniz.
  • Satış adetleri, belirli tarihler arasındaki satış tutarları gibi verilere program üzerinden erişebilirsiniz.
  • Satış süreciyle ilgili detaylı birçok rapor alabilir, finansal durumunuzu takip edebilirsiniz.

Tüm bu avantajlara ve çok daha fazlasına sahip olmak için VUK 507 ile uyumlu olarak geliştirilen; satış, ödeme ve e-fatura işlemlerini tek cihazda birleştiren Beko 400 TR Android POS kullanabilirsiniz. Beko 400 TR’nin içerisinde yer alan TokenX Platformu sayesinde ekstra bir satış yazılımı kullanmanıza gerek kalmaz. POS cihazının içerisinde yerleşik olarak yer alan ve bir online web paneli olan TokenX Platformu ile sahip olabileceğiniz bazı avantajlar şöyledir:

  • Kolay ürün ve hizmet tanımlama ve ürünleri kategorilere göre gruplama
  • Restoran ve otel gibi hizmet sektöründeki işletmeler için masa, alan ve oda düzeni tanımlayabilme
  • Beko 400 TR Android POS üzerinden yapılan işlemleri Token İş Yeri Paneli üzerinden uzaktan takip edebilme
  • İki tarih arası tüm satışların liste halinde detaylı raporuna erişme
  • Terminal, ödeme yöntemi, fatura numarası, işlem tarihi ve tutarı bazında detaylı görüntüleme
  • İşlem bazında satılan ürün / fiyat / miktar bilgisi görüntüleyebilme
  • CSV, Excel, PDF rapor formatlarında aylık, yıllık ve belli iki tarih arasında rapor alabilme
  • Token İş Yeri Paneli üzerinden Excel dosyası ile 100 bin adede kadar toplu ürün tanımlayabilme
  • Ürünleri KDV oranı ve birime (adt, gr, kg, m, lt) göre tanımlayabilme
  • TokenX İş Yeri Paneli üzerinden tüm sektörler için fatura gönderme/alma
  • Barkod numarası tanımlayarak ürünlerin barkod ile satışını yapabilme
  • Ürün, ödeme tipi ve banka bazlı satış raporlarınızı; günlük, aylık, yıllık olarak takip edebilme

Koç Holding çatısı altında, Token Finansal Teknolojiler tarafından geliştirilen Beko 400 TR Android POS Cihazı; ödeme alma, satış yapma ve finansal süreçleri yönetme konusunda işletmeniz için pratik çözümler sunar. Bu çözümlerden faydalanmak için Beko 400 TR Android POS satın alarak TokenX Platformu hizmetinden faydalanabilir; aylık, yıllık abonelik paketlerinden dilediğinizi seçebilirsiniz. Hemen Beko 400 TR kullanmaya başlayın; mali mühre ihtiyaç duymadan dakikalar içinde e-faturaya geçin, alternatif yöntemlerle ödeme alın, dahili satış yazılımı ile satış ve faturalarınızı tek bir panel üzerinden takip edin ve tüm işinizi tek cihazdan yönetin.

Token Uzman İçerik Yazarları

Yazar Avatarı

Token, 2018 yılında Koç Holding bünyesinde kurulmuştur. Token, Türkiye'nin lider ödeme sistemi platform sağlayıcısı olarak fiziksel ödeme cihazları ve dijital ödeme çözümleri sunar. Token’ın uzman yazar ekibi, ödeme sistemleri, finansal teknoloji, perakende çözümleri ve bankacılık gibi alanlarda kapsamlı bilgi birikimiyle güvenilir kaynaklardan analizler yaparak bilgilendirici içerikler üretir.