Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Ödero’dan İşletmelere Özel Çözümler

Koç Holding çatısı altında kurulan Token Ödeme Hizmetleri ve E-Para A.Ş. olarak 2022 yılının Ağustos ayında ödeme ve e-para lisansımızı aldık. Ardından ödeme/tahsilat yolculuğunda kesintisiz bir deneyim yaşatabilmek adına katma değer yaratan teknolojik çözümler geliştirmeye başladık. Bu kapsamdaki ürünlerimizi ise başta Koç Grubu olmak üzere tüm şirketlerin kullanımına sunduk. Terzi işi çözümler üreterek firmaların talep ve ihtiyaçlarını karşılarken yeni ürünler geliştirerek ekosisteme katkı sağlayıp farklılık getirmeyi amaçlıyoruz.

Bu süreçte işletmelere özel geliştirdiğimiz Bayi Sanal POS, Alıcı Fatura Ödeme Portalı ve Tedarikçi Ödeme Platformu gibi yeni nesil ödeme/tahsilat çözümlerine daha yakından bakmamızda fayda var.

Bayi Sanal POS: Bayiler İçin Kolaylık ve Verimlilik

İşletmelere özel sunduğumuz değer yaratan çözümlerimizden biri olan “Bayi Sanal POS” ürünümüzü Ödero markamız ile Arçelik/Beko bayilerinin kullanımına sunduk. Arçelik Pazarlama A.Ş. ile ortak yürüttüğümüz projede bayilerin tahsilat yolculuğuna farklı bir çözüm getirdik. Bayilerin operasyonel iş yükünü azaltıp daha fazla satışa odaklanmalarını sağlayarak ticaret hacmini artırmayı başardık.

Bayi Sanal POS çözümümüz ile bayiler, bankalar ile tek tek mutabakat süreçlerine girmeden kullanıcı dostu panelden tüm banka taksit seçeneklerini ve avantajlarını yönetebiliyor. Ayrıca Arçelik ile yaptığımız kusursuz entegrasyon ile satıştan elde edilen tahsilatlar Arçelik hesaplarına otomatik olarak aktarılıyor. Bu sayede bayilerin riski azalırken ürün siparişlerinde de ek teminat ihtiyacı ortadan kalkıyor.

Şimdi, bu kapsamlı ürünümüze iş birliği kurduğumuz bankaların alışveriş kredilerini de ekleyerek yeni bir ödeme alternatifi yaratmak için çalışıyoruz. Böylece bayiler son tüketicilere nakit, kredi kartı ve senetli satışın yanı sıra tek bir link üzerinden online alışveriş kredisi de sunup müşteri memnuniyetini artırdığı gibi satış hacmini de yükseltecek.

İlerleyen süreçte bayilik yapısına sahip diğer grup firmalarımızı da bu sistemi entegre ederek ekosistemimizi daha da genişletmeyi hedefliyoruz.

Alıcı Fatura Ödeme Portalı: Ticari Müşterilere Vade/Gün Avantajı

Fark yaratacak bir diğer ürünümüz olan “Alıcı Fatura Ödeme Portali”, Tüpraş ile koordineli çalıştığımız ve Tüpraş müşterilerinin fatura bazlı borçlarını ticari kredi kartı ile ödeyebildikleri bir platform. Normal akışta havale ve DBS ile ilerleyen ödeme/tahsilat süreci, geliştirdiğimiz portal sayesinde otomatik faturaların aktığı ve seçilen faturaların ticari kredi kartı ile ödenebildiği bir sistem haline geldi.

Böylece Tüpraş müşterisi olan firmalar, bu portal üzerinden güvenli bir şekilde ödeme yaparak vade/gün avantajına sahip oluyor. Bu ürünümüzde de diğer projelerimizde olduğu gibi terzi işi çözümler ile Tüpraş’ın ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılarken ticaret hacminin büyümesinde de etkin rol oynuyoruz.

Tedarikçi Ödeme Platformu: Çift Onaylı Güvenli Ödeme

Son olarak bahsetmek istediğimiz “Tedarikçi Ödeme Platformu’’ projemiz. İlk olarak Arçelik A.Ş.’nin kullanımına açacağımız bu ürünümüzü de yine ihtiyaçlara uygun bir şekilde detaylı çalışmalar sonucu geliştirdik. Kurumsal cüzdan altyapısını geliştirdiğimiz bu platformda, Arçelik’in tedarikçilerine ticari kredi kartı ile çift onaylı güvenli bir sistem üzerinden ödeme yapabilme imkânı sunuyoruz.

Arçelik ile tedarikçileri arasında kurduğumuz kesintisiz ödeme deneyimini yeni geliştirmeler ekleyerek kısa süre içerisinde bayilerin de kullanımına açarak bayilerin hem ana firmaya olan borçlarını kredi kartı ile ödeyebilmelerini hem de tüm finansal girdilerini tek bir ekrandan kolayca takip etmelerini sağlayarak operasyonel iş yükünü azaltmayı hedefliyoruz.

Ödero olarak her büyüklükte işletmenin online ödeme ve tahsilat süreçlerine aracılık edebilecek altyapımızla sektörel ihtiyaçları analiz ediyor;müşterilerimize özel ürünler geliştirerek Ödero markasını tüm Türkiye’nin güvenli ödeme çözümü olarak yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.

İşletmelerin ödeme/tahsilat süreçlerini dijitalleştirerek kolaylık ve verimlilik sunduğumuz diğer ürünlerimiz için online ödeme sistemleri markamız Ödero’yu ziyaret edebilirsiniz.

Cansın Erkaya

Yazar Avatarı

Cansın Erkaya, Token Finansal Teknolojiler’in iştiraki Token Ödeme Hizmetleri ve E-Para A.Ş.’de kurumsal satış direktörü olarak görev yapmaktadır. 10 yılı aşkın süredir Koç Holding bünyesinde satış ve iş geliştirme alanında farklı şirketlerde yönetim pozisyonlarında görev alırken son 4 yıldır Ödero markası ile finans ve teknoloji alanında katma değer yaratan projelere imza atmaktadır. Ödeme sistemleri, e-para, dijital bankacılık ve fintech alanlarında uzmanlaşmıştır.