Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Akaryakıt İstasyonlarında Müşteri Mutluluğu Nasıl Sağlanır?

Müşteri mutluluğu, hiç şüphesiz tüm işletmeler için önemli bir konu. Çünkü işletmeden mutlu ayrılan müşteriler, bir sonraki ihtiyaçlarında da aynı işletmeyi tercih ederler. Akaryakıt istasyonlarında ise müşteri akışı hızlı olduğu için müşterileri memnun etme konusundaki süre kısıtlı. Aynı zamanda bu süreci daha hızlı hâle getirmek de müşterileri mutlu edebilecek bir detay. Buna göre, müşteri mutluluğu için akaryakıt istasyonlarında hangi yollar izlenmeli?

Müşterileri Güler Yüzle Karşılayın

Müşterileri güler yüzle karşılamak, en temel işletme müşteri memnuniyeti metotlarından biridir. Fakat bu detay, akaryakıt istasyonları için ayrıca bir önem taşır. Çünkü trafikte araç kullanmak genel olarak stresli kabul edilen bir eylemdir. Buna karşı güvenli bir seyahat için stresten uzak durmak gerekiyor. Dolayısıyla sürücülerin akaryakıt istasyonlarında karşılaştığı ilgi, seyahatin devamı için önem taşıyor.

Güler yüzlü karşılama, çözüm odaklı yaklaşım ve zorluk yaşatmayan bir hizmet süreci, şoförlerin stres altına girmeden akaryakıt istasyonundan ayrılmalarını sağlar. Vereceğiniz güler yüzlü hizmetten müşterilerinizin de pozitif etkilendiğiniz görebilirsiniz.

Hizmet Süresini Kısa Tutun

Beklemek, tüketicilerin hiçbir zaman karşılaşmak istemedikleri bir durum. Bu durum, sürekli beklemenin de dahil olduğu bir sürüş deneyimi sonrasında ortaya çıktığında ise tüketicilerin şikâyet edebileceği bir soruna dönüşür. Dolayısıyla istasyonunuzu ziyaret eden müşterilerin böyle bir süreçten sonra gelme ihtimaline karşı onları bekletmemelisiniz.

Hizmet süresini kısaltmak için istasyonunuzda yeterli sayıda pompa ve personel olduğundan emin olmalısınız. Yakıt doldurma süresini de göz önünde bulundurarak diğer işlemleri mümkün olan en hızlı şekilde tamamlamalısınız. Ayrıca sürücünün ve yolcuların, istasyonun market gibi bölümlerini de kullanabileceğini unutmayın. Buna bağlı olarak ilgili kısımlardaki hizmetleri hızlandırmak için de çözümler üretin.

Ekstra Hizmetler Sunun

Akaryakıt istasyonları, seyahat hâlindeki kişiler için sadece yakıt doldurma noktaları değildir. Yakıt almak için istasyona giren sürücüler ve yolcular, çeşitli ihtiyaçlarını da gidermek için hizmetlerinizden faydalanmak isteyebilir. Bu noktada müşterilerinize her zaman aktif bir market, hijyenik tuvaletler, araç yıkama bölümü ile de hizmet verebilirsiniz. Ayrıca yağ, cam suyu ve antifiriz değişimi gibi hizmetleri de ekstra olarak sunmanız da müşteri mutluluğu konusunda fayda sağlar.

Market İçeriğini Zenginleştirin

Akaryakıt İstasyonlarında Müşteri Mutluluğu


Akaryakıt istasyonlarının müşterileri, istasyon marketlerini de çok önemser. Çünkü bu marketler genellikle 7/24 açık olur. Ayrıca market bulmanın zor olduğu lokasyonlarda ve şehirlerarası yollarda yer alan istasyon marketleri acil durumlar için oldukça faydalıdır. Bu doğrultuda marketinizi her zaman açık tutmanızda fayda var.

İstasyon marketinizi her zaman açık tutmanız tek başına yeterli olmayabilir. Müşterilerinizin ihtiyaçlarına cevap veremediğiniz takdirde marketin açık olmasının bir anlamı kalmaz. Bu yüzden marketinizin içeriğini zengin tutmalısınız. Klasik market ürünlerinin yanında sıcak içecekler ve sandviç gibi özel yiyecekleri satışa sunabilirsiniz.

Buna ek olarak marketinizin araçlarla ilgili ihtiyaçlara cevap verebilmesini de sağlamalısınız. Örneğin cam suyu, antifiriz, temizlik bezi, buğu önleyici, araç kokusu gibi çeşitli ürün ve aksesuarların satışını yaparak müşterilerinizin araç ile ilgili ihtiyaçlarını da karşılamasına imkân verebilirsiniz.

Ödül Programları Uygulayın

Müşteri mutluluğu konusundaki en etkili çalışmalardan biri de ödül programlarıdır. Akaryakıt istasyonunuzu düzenli olarak ziyaret eden sadık müşterileriniz için bir ödül programı uygulayabilirsiniz. Bu süreçte bayisi olduğunuz firmanın kampanyalarına da katılabilirsiniz. Ayrıca bu yöntemi sadece düzenli müşterilerinize değil, istasyonunuza ilk kez gelen müşteriler için de uygulayabilirsiniz.

Yakıtını sizden alan sürücülere ücretsiz araç yıkama gibi hizmetler veya araç aksesuarları gibi hediyeler verebilirsiniz. Bu sayede ilk kez gelen müşterilerin de mutlu bir şekilde ayrılmasını ve düzenli müşteriye dönüşmesini sağlayabilirsiniz.

Ödeme Sürecini Hızlandırın

Akaryakıt İstasyonlarında Müşteri Mutluluğu


Ödeme sürecini hızlandırma, hizmet sürelerini kısa tutma maddesiyle doğrudan ilişkili. Ödeme, yakıt doldurma işlemi dışında en çok zaman alan adımlardan biridir. Dolayısıyla iyi bir deneyim için müşterilerinizin ödeme sırasında çok beklememesi gerekiyor. Ödeme sürecini hızlandırmak için uygulayabileceğiniz en etkili yöntem ise Beko 1000 TR Yeni Nesil Pompa Yazar Kasa kullanmak. Çünkü 1000 TR ile pompa yanında hızlıca ödeme alabilirsiniz.

527 sayılı Vergi Usul Kanunu kapsamında YN Pompa ÖKC olarak geliştirilen Beko 1000 TR, Türkiye’nin entegre POS’a sahip ilk pompa yazar kasasıdır. Entegre POS sayesinde müşterilerinize pompa yanında kart ile manyetik, çipli ve temassız, mobil cihaz üzerinden QR kod ve NFC ile ödeme yapma imkânı sunabilirsiniz. Bu sayede kasa önündeki kuyrukların önüne geçebilir, ödeme sürecini önemli ölçüde hızlandırabilirsiniz.

Ödemeleri pompa yanında değil de markette almak istiyorsanız 1000 TR pompa yazar kasa ile entegre çalışabilen Beko 400 TR Android POS Cihazı’nı kullanabilirsiniz. Böylece 1000 TR üzerinde başlayan yakıt satışıyla ilgili plaka, yakıt tutarı, saat ve tarih bilgisi otomatik olarak Beko 400 TR’ye aktarılır. Manuel bilgi girişi gerekmediği için hem hatalı işlem riski ortadan kalkar hem de ödeme süreci hızlanır. Ödemesini hızlıca yapan müşterileriniz ise akaryakıt istasyonunuzdan mutlu ayrılır.

Token Uzman İçerik Yazarları

Yazar Avatarı

Token, 2018 yılında Koç Holding bünyesinde kurulmuştur. Token, Türkiye'nin lider ödeme sistemi platform sağlayıcısı olarak fiziksel ödeme cihazları ve dijital ödeme çözümleri sunar. Token’ın uzman yazar ekibi, ödeme sistemleri, finansal teknoloji, perakende çözümleri ve bankacılık gibi alanlarda kapsamlı bilgi birikimiyle güvenilir kaynaklardan analizler yaparak bilgilendirici içerikler üretir.