Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

2024 Yılı E-Faturaya Geçiş Zorunluluğunda Ciro Limitleri Ne Kadar?

E-arşiv ve e-faturaya geçiş ile ilgili şartlar 509 No’lu Vergi Usul Kanunu ile düzenlenmişti. Sonrasında yayımlanan tebliğler ile de zaman zaman şartlar değiştiriliyor. E-belgelere geçişle ilgili en son yayımlanan 556 sıra no’lu VUK Genel Tebliği ile de e-arşiv ve e-faturaya geçiş limitleri güncellendi. Peki, 2024 yılı için e-arşiv ve e-faturaya geçiş limitleri ne kadar oldu?

E-faturaya Geçiş ve Kullanım Limitleri Düşürüldü

E-faturaya geçiş ve kullanım limitleri, kademeli olarak düşürülmeye devam ediyor. Önceki yıllarda kademeli olarak önce 5 milyon TL’ye, sonra da 4 Milyon TL’ye düşürülen limit, 2022 ve 2023 için 3 milyon TL olarak belirlenmişti. Yayımlanan tebliğ sonrası bu tutar değişmedi ve 2024 yılı için de e-faturaya geçiş için ciro limiti 3 milyon TL olarak belirlendi. Buna göre 2022’yi takip eden hesap dönemlerinde brüt satış hasılatı 3 milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin e-faturaya geçme zorunluluğu devam ediyor.

Belirtilen dönemlerde ilgili brüt satış hasılatına ulaşmış mükelleflerin 1 Temmuz 2024 tarihine kadar e-fatura, 1 Ocak 2025 tarihine kadar da e-defter uygulamasına geçmesi gerekiyor.

Tek seferde belli bir tutar üzerinde bireysel veya kurumsal müşteriye kesilen faturalar elektronik ortamda gönderilmesi gerekiyor. Yeni düzenleme ile bu fatura limitleri artırıldı. 30 Aralık 2022’de yayımlanan 556 sıra no'lu VUK Genel Tebliği ile 2023’te 4.400 TL olan fatura kesme sınırı 2024 için 6.900 TL olarak belirlendi.

514 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ne göre ise kuyumcular için bu limit, belirlenen tutarın 3 katı olarak kabul ediliyor. Buna göre kuyumcular için elektronik ortamda gönderilmesi gereken faturalar için limit 20.700 TL (6.900 x 3) oldu.

  2023 2024
E-faturaya Geçiş Ciro Limiti 3 milyon TL ve üzeri 3 milyon TL ve üzeri
E-ticaret Firmaları İçin E-faturaya Geçiş Ciro Limiti 500 bin TL ve üzeri 500 bin TL ve üzeri
Gayrimenkul ve Motorlu Taşıt Alım-Satım Firmaları İçin E-faturaya Geçiş Ciro Limiti 500 bin TL ve üzeri 500 bin TL ve üzeri
Otel İşletmeleri İçin E-faturaya Geçiş Ciro Limiti Ciro limiti yok Ciro limiti yok
Tek Seferde Yapılan Satış Tutarı Üzerinden E-fatura/E-arşiv Kesme Limiti (Fatura Kesme Mecburiyeti) 4.400 TL 6.900 TL
Kuyumcular İçin Fatura Kesme Mecburiyeti 13.200 TL 20.700 TL


E-Ticaret, Gayrimenkul ve Otel İşletmelerinde E-Fatura Zorunluluğu

E-ticaret, gayrimenkul ve otel firmaları için e-faturaya geçiş zorunluluğunda farklı limitler uygulanıyor.

Kendi sitelerinden, internet satış platformları üzerinden veya her türlü elektronik ortamda mal veya hizmet satışı yapan mükelleflerin, ayrıca gayrimenkul ve/veya motorlu taşıt, inşa, imal, alım, satım veya kiralama işlemlerini yapanlar ve bu işlemlere aracılık faaliyetinde bulunan mükelleflerin, 2022 veya müteakip hesap dönemleri için 500 bin TL ve üzeri brüt satış hasılatı olması hâlinde e-arşiv ve e-faturaya geçme zorunluluğu bulunuyor. 500 bin TL’lik ciro limiti, 2024 için de geçerli.

Bunun yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı ile belediyelerden yatırım ve/veya işletme belgesi almak suretiyle konaklama hizmeti veren otel işletmelerinin, brüt satış hasılatı limiti olmaksızın e-fatura ve e-arşiv fatura uygulamalarına geçme zorunluluğu bulunuyor.

Beko 400 TR Android POS dakikalar içinde ücretsiz e-faturaya geçiş imkânı sunuyor

Beko 400 TR, yeni düzenleme ile e-faturaya geçiş yapacak işletmeler için, hem e-faturaya geçiş hem de iş yönetimi konusunda büyük avantajlar sunuyor.

VUK 507 tebliğine uygun olarak tasarlanan Android POS cihazı Beko 400 TR, TokenX platformu ile satış ödeme ve e-fatura süreçlerini tek cihazda birleştirerek, orta ve küçük işletmeler için karlı ve verimli iş yönetimine imkân sağlıyor.

Beko 400 TR, aynı zamanda mali mühür gerekmeden, hemen ve tamamen ücretsiz e-faturaya geçiş imkânı sunuyor. GİB İVD üzerinden işletici kuruluş seçimi ile süreç tamamlanıyor ve anında cihazla birlikte e-fatura gönderimine başlanabiliyor.

Siz de hemen, Beko 400 TR ve abonelik paketiyle e-faturaya ücretsiz geçebilir ve işinizi tek cihazdan yönetmeye hemen başlayabilirsiniz. Ürün hakkında detaylı bilgiye Beko 400 TR sayfasından ulaşabilirsiniz.

Beko 400 TR ve Abonelik Paketini Arçelik & Beko mağazalarından veya web sitelerinden satın alabilirsiniz.

Token Uzman İçerik Yazarları

Yazar Avatarı

Token, 2018 yılında Koç Holding bünyesinde kurulmuştur. Token, Türkiye'nin lider ödeme sistemi platform sağlayıcısı olarak fiziksel ödeme cihazları ve dijital ödeme çözümleri sunar. Token’ın uzman yazar ekibi, ödeme sistemleri, finansal teknoloji, perakende çözümleri ve bankacılık gibi alanlarda kapsamlı bilgi birikimiyle güvenilir kaynaklardan analizler yaparak bilgilendirici içerikler üretir.