Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

2023 Yılı E-Faturaya Geçiş Zorunluluğunda Ciro Limitleri Ne Kadar?

E-arşiv ve e-faturaya geçiş ile ilgili şartlar 509 No’lu Vergi Usul Kanunu ile düzenlenmişti. Sonrasında yayımlanan tebliğler ile de zaman zaman şartlar değiştiriliyor. E-belgelere geçişle ilgili en son yayımlanan 535 sıra no’lu VUK Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile de e-arşiv ve e-faturaya geçiş limitlerinin kademeli olarak düşüleceği duyurulmuştu. Peki, 2023 yılı için e-arşiv ve e-faturaya geçiş limitleri ne kadar oldu?

E-faturaya Geçiş ve Kullanım Limitleri Düşürüldü

E-faturaya geçiş ve kullanım limitleri, kademeli olarak düşürülmeye devam ediyor. Önceki yıllarda kademeli olarak önce 5 Milyon TL’ye, sonra da 4 Milyon TL’ye düşürülen limit, 2022 ve 2023 için 3 Milyon TL olarak belirlenmiş durumda. Buna göre 2022’yi takip eden hesap dönemlerinde brüt satış hasılatı 3 Milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin e-faturaya geçme zorunluluğu bulunuyor.

Belirtilen dönemlerde ilgili brüt satış hasılatına ulaşmış mükelleflerin 1 Temmuz 2023 tarihine kadar e-fatura, 1 Ocak 2024 tarihine kadar da e-defter uygulamasına geçmesi gerekiyor.

Tek seferde belli bir tutar üzerinde bireysel veya kurumsal müşteriye kesilen faturalar elektronik ortamda gönderilmesi gerekiyor. Yeni düzenleme ile bu fatura limitleri artırıldı. 30 Aralık 2022’de yayımlanan 544 sayılı VUK Genel Tebliği ile 2.000 TL olan limit, 4.400 TL olarak güncellendi.

514 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ne göre ise kuyumcular için bu limit, belirlenen tutarın 3 katı olarak kabul ediliyor. Buna göre kuyumcular için elektronik ortamda gönderilmesi gereken faturalar için limit 13.200 TL (4.400 x 3) oldu.

  2020 - 2021 2022 -
E-faturaya Geçiş Ciro Limiti 5 milyon TL ve üzeri 3 milyon TL ve üzeri
Bireysel Müşteri Tek seferde 30 bin TL ve üzeri Tek seferde 5 bin TL ve üzeri
Kurumsal Müşteri Tek seferde 5 bin TL ve üzeri Tek seferde 2 bin TL ve üzeri


E-Ticaret, Gayrimenkul ve Otel İşletmelerine E-Fatura Zorunluluğu Getirildi

Tebliğ’de yapılan değişiklikler ile ile e-ticaret, gayrimenkul ve otel işletmelerinin de e-fatura kullanım zorunluluğuna dair düzenlemeler getirildi.

Kendi sitelerinden, internet satış platformları üzerinden veya her türlü elektronik ortamda mal veya hizmet satışı yapan mükelleflerin, ayrıca gayrimenkul ve/veya motorlu taşıt, inşa, imal, alım, satım veya kiralama işlemlerini yapanlar ve bu işlemlere aracılık faaliyetinde bulunan mükelleflerin, 2022 veya müteakip hesap dönemleri için 500 bin TL ve üzeri brüt satış hasılatı olması hâlinde e-arşiv ve e-faturaya geçme zorunluluğu bulunuyor.

Bunun yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı ile belediyelerden yatırım ve/veya işletme belgesi almak suretiyle konaklama hizmeti veren otel işletmelerinin, brüt satış hasılatı limiti olmaksızın e-fatura ve e-arşiv fatura uygulamalarına geçme zorunluluğu bulunuyor.

Beko 400 TR Android POS dakikalar içinde ücretsiz e-faturaya geçiş imkânı sunuyor

Beko 400 TR, yeni düzenleme ile e-faturaya geçiş yapacak işletmeler için, hem e-faturaya geçiş hem de iş yönetimi konusunda büyük avantajlar sunuyor.

VUK 507 tebliğine uygun olarak tasarlanan Android POS cihazı Beko 400 TR, TokenX platformu ile satış ödeme ve e-fatura süreçlerini tek cihazda birleştirerek, orta ve küçük işletmeler için karlı ve verimli iş yönetimine imkân sağlıyor.

Beko 400 TR, aynı zamanda mali mühür gerekmeden, hemen ve tamamen ücretsiz e-faturaya geçiş imkânı sunuyor. GİB İVD üzerinden işletici kuruluş seçimi ile süreç tamamlanıyor ve anında cihazla birlikte e-fatura gönderimine başlanabiliyor.

Siz de hemen, Beko 400 TR ve abonelik paketiyle e-faturaya ücretsiz geçebilir ve işinizi tek cihazdan yönetmeye hemen başlayabilirsiniz. Ürün hakkında detaylı bilgiye Beko 400 TR sayfasından ulaşabilirsiniz.

Beko 400 TR ve Abonelik Paketini Arçelik & Beko mağazalarından veya web sitelerinden satın alabilirsiniz.