Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Türkiye’de Bir İlk: Beko 400 TR Android Pos Cihazı

COVID-19 salgını perakende ve hizmet sektörlerinde tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarının dönüşümüne ivme kazandırdı. Yapılan araştırmalara göre, pandemi döneminde elektronik ticaret hacmi, iki ay öncesine kıyasla 3 kat artarken; online satışlarda önümüzdeki beş yıl sonrası için planlanan büyüme hedeflerine, bir yıl sonra ulaşılacağı tahminleniyor. Mevcutta dijital platformların kullanıcısı olan yeni nesil tüketicilerin yanı sıra, kısa bir süre öncesine kadar internetten hiç alışveriş yapmamış tüketiciler de, insanlarla olan teması azaltarak salgının etkilerinden korunmak için, hem online alışveriş sitelerine kayıt oldular hem de online ödeme deneyimi ile tanıştılar.

Online alışverişlerinde faturalarını elektronik olarak mail yoluyla alan ve belgelerine istedikleri her an erişebilen tüketiciler, fiziki alışverişlerinin bitiminde de, elle yazılarak oluşturulan kağıt faturaları almak yerine; garanti, iade, değişim vb. süreçler için de saklamaları gereken tüm fatura ve belgeleri dijital olarak alarak saklamayı tercih edecekler. Elektronik faturadan bahsetmişken; eğer siz de, 2018 veya 2019 hesap dönemi brüt satış hasılatı 5 milyon TL ve üzeri olan vergi mükellefi tanımlamasına uyuyorsanız.

1 Temmuz 2020 tarihinde başlayacak olan elektronik fatura sistemine geçiş zorunluluğuna tabiisiniz demektir. Elbette elektronik fatura sistemine dahil olmanın satış işlemlerine getireceği hız, muhasebesel raporlama verimliliği, tüm kağıt faturalar ile birlikte fatura yazıcıları gibi ek yatırım gerektiren donanımlardan kurtulma avantajından yararlanmak isteyen tüm işletmeler, zorunluluğa tabii olmadan da e-fatura sistemine geçebilirler. Fiziksel mağazalarına, elektronik ticaret operasyonlarını da ekleyen yeni nesil perakendeciler için, satış ve stoklarını eş zamanlı olarak takip etmek, öncelikli ve çok satılan ürünleri belirleyerek bu ürünlerinin stok seviyelerini yakından izleyerek stok yönetimini mümkün olduğunca iyi bir şekilde yapmanın yanı sıra; ürün maliyet ve karlılıklarını değişen satış dinamiklerine göre günlük olarak hesaplayabilmek her zamankinden daha önemli hale gelmiş durumda.

Bir iş yeri sahibi için önemli bir diğer ihtiyaç; dükkanlarında ve sanal mağazalarında gerçekleşen tüm işlemleri tek bir yerden izleyebilmeleri; istedikleri yerden, bilgisayardan ya da cep telefonunda bir mobil uygulamadan, tüm satışlarını, raporlarını, ürün stok seviyelerini anlık olarak takip edebilmeleri. Bu şekilde işletmeler hem ürün stoklarını hem de iş gücü planlamalarını doğru yaparak, hizmet kalitelerini ve müşteri memnuniyetlerini yüksek tutabilecekler. İnternetten siparişlerini verip kargo ile teslimat süreçlerini beklemeyi tercih etmeyen tüketicilere özel mağazadan hızlı teslim seçeneklerinin sunulması, satışların artırılmasında etkili rol oynayacağı gibi; bu siparişlerin doğru zamanlama ile hazırlanabiliyor olması; hem internetten alışveriş yapan müşterilerin memnuniyeti için hem de mağaza çalışanlarının bu siparişleri en hızlı şekilde teslim almaya hazır hale getirerek, mağazadaki müşterilerine sunacağı servis kalitesini yüksek tutabilmesi için önem arz ediyor.

Tüketicilerin alışveriş deneyiminin dijitalleşmesi ve alışkanlıkların dönüşmesi sebebiyle, perakendeciler, ürün ve hizmetlerini müşterileri ile buluşturacak, satış ve gelirlerini artıracak birçok teknolojiden faydalanmak isteyecekler. Ama bu noktada elbette maliyet tasarrufu ihtiyacı ön plana çıkacak. Ticaretlerini durgunluk dönemlerinde de kesesine zarar vermeden yönetmek isterken, rakiplerinden ayrışarak ayakta kalmanın yolunun dijitalleşmekten geçtiğini bilen tüm işletmeler, ticaretlerini dönüştürecek teknolojik çözüm ve servislere olabildiğince kolay ve düşük maliyet ile erişmenin yollarını arayacaklar. Peki size, satış ve stokların takibi, ödeme alımı ve faturalama işlemleri gibi ticaretiniz için olmazsa olmaz tüm hizmetlere, tek bir paket içerisinde erişebileceğinizi söylesek? Token Finansal Teknolojiler’in geliştirdiği katma değerli perakende ve ödeme servisleri platformu ve bu platformla uyumlu çalışan yeni nesil BEKO 400 TR Android POS cihazı, işte tüm bu hizmetlere tek bir cihaz üzerinde erişilmesi hayalini gerçekleştiriyor.

Token Uzman İçerik Yazarları

Yazar Avatarı

Token, 2018 yılında Koç Holding bünyesinde kurulmuştur. Token, Türkiye'nin lider ödeme sistemi platform sağlayıcısı olarak fiziksel ödeme cihazları ve dijital ödeme çözümleri sunar. Token’ın uzman yazar ekibi, ödeme sistemleri, finansal teknoloji, perakende çözümleri ve bankacılık gibi alanlarda kapsamlı bilgi birikimiyle güvenilir kaynaklardan analizler yaparak bilgilendirici içerikler üretir.